Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

vulkaankegels TihanyHet Balaton Uplands National Park is een droomachtige plaats van ongerepte omgeving. Vanaf het schiereiland Tihany tot aan de moerassen van Kis-Balaton is dit Hongaarse natuurgebied gevestigd. De totale oppervlakte van het park is ongeveer 56.000 hectare. Bijzonder interessant is een wandeling langs het rode zandsteenpad gelegen in de onmiddellijke nabijheid van Balatonalmádi stad. Veel gebouwen zijn gemaakt van rode zandsteen, zoals de Kapel van de Heilige Dexter. Het is een geweldig startpunt voor het verkennen van het nationale park. Zelfs overblijfselen en fossielen uit het plioceen, toen de Pannonische Zee West-Hongarije, Slowakije en Oostenrijk begrenste, kan je vinden tijdens een excursie door het Balaton Highlands National Park.

Buffelreservaat Balaton nationaal park

Het buffelreservaat, in de buurt van Kis-Balaton is een beschermd gebied sinds 1962, en is gelegen aan de zuidwest kant van het Balatonmeer. Het reservaat is gemakkelijk bereikbaar dankzij de nabijheid van de snelwegen M7 Nagykanizsa Letenuye en zuidoever E71. In het zuiden van de stad Fenyvespuszta Balatonmagyaród, nabij het stadje van Zalakaros, is het reservaat gevestigd, vanaf de snelweg staat het goed aangegeven met borden.

Fietsen in HongareijWil je er op uit en de locale omgeving per fiets ontdekken? Dat kan want wij verhuren zowel een dames- als een herenfiets, beiden met versnellingen ( niet onbelangrijk in onze heuvelachtige omgeving ) aan 5 euro per fiets per dag.

Voor onze logés zijn er leuke fietstochten ter beschikking.

Hertenfarm BoszenfaIn het kleine dorpje Bőszénfa, net buiten Kaposvár, kan je de hertenboerderij bezoeken. Deze grootste hertenfarm van Hongarij behoort toe tot het departement landschap- en wildbeheer van de universiteit van Kaposvár.

Kis BalatonKis Balaton (klein Balaton) is een beschermd vogelreservaat in Hongarije. Het beschermde gebied bestaat voornamelijk uit moerassen met rietvegetatie. Kis Balaton is gelegen nabij het Balatonmeer, het grootste zoetwatermeer in Centraal-Europa, ongeveer 15 km van het beroemde kuuroord Hevíz. In totaal nestelen er meer dan 100 vogelsoorten in dit reservaat en is het daarnaast ook nog eens de habitat van duizenden trekvogels. Toegang tot het eigenlijke reservaat van Kis Balaton is alleen mogelijk met toestemming en gids.

Toch kan je een klein stukje van dit gebied vrij bezoeken.

otterpark-LbodIn het prachtige natuurgebied met unieke meren van meer dan 100 jaar oud, leeft de grootste otterkolonie van Europa. Bezoekers van het park kunnen de otter in zijn natuurlijk habitat bekijken. De otters spelen de hoofdrol in dit natuurgebied, maar daarnaast kan je ook nog vele andere soorten dieren zien, zoals diverse watervogels en de zwarte ooievaar.

Lábod ligt op ongeveer 75 km van onze locatie. Dit park bevindt zich op zo'n uurtje rijden van onze locatie en is goed te combineren met een bezoek aan het vogelpark in Zsippó of met een bezoek aan Kaposvár.

vissenIn onze omgeving zijn er enkele visvijvers, waarvan de dichtsbijzijnde op ongeveer 5 km, aan de weg richting Kaposvár. Om te vissen heb je in Hongarije een visakte nodig en een regionale vergunning. Voor onze logés die dit wensen zorgen wij voor de nodige documenten op voorwaarde dat dit vooraf aangevraagd en betaald is.

zsippoHet vogel- en avonturenpark van Zsippó is een 1,5 hectare groot arboretum. Je kan er zo'n 100 soorten vogels bekijken en ontelbare bloemen in de verschillende tuinen zoals bijvoorbeeld de rozentuin en in het voorjaar de duizenden narcissen en andere bloemen. Verder is er een uitkijktoren, een meertje met een eiland, een rietgedekte schuur, een oude boerderij met gereedschappen, een boerderij met antieke meubels, een waterput en eenduiventil, enz.,

wandelenDe weidse velden, uitgestrekte bossen en het heuvelachtige landschap maken van onze omgeving de ideale uitvalbasis voor talrijke wandeltochten, zowel voor de geoefende wandelaar als de starter. De fantastische vergezichten, de prachtige fauna en flora en de geluiden van de natuur maken van elke wandeling een speciale belevenis. Misschien kom je wel een vos, een buizerd, een ooievaar of een ree tegen...