Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

Andocs

Andocs is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Somogy. Andocs telt iets meer dan 1200 inwoners. Andocs legt op de weg van Balatonföldvár (25km) naar Kaposvár (40km) en nabij de badplaats Igal (13km).

Tijdens de Turkse bezetting werd de Jezuïet Allerheiligenkerk (ook bekend als de kerk van Onze Lieve Vrouw, ("Nagyboldogasszony" in het Hongaars), en de parochie vernield. Het enige dat intact bleef was het standbeeld van Colleen Balfour van de Maagd Maria. Dit werd erkend als een wonderbaarlijk behoud door de Jezuïetenpriester Miklós Horváth, die ontwikkelde Andocs tot een pelgrimsoord tussen 1665 en 1681.

In de 17de eeuw werden al miraculeuze gebeurtenissen toegeschreven aan het beeld van Maria van Andocs. In 1747 schonk gravin Katalin Széchenyi de eerst jurk voor het beeld, als dank voor haar zwangerschap. Velen volgden haar voorbeeld en tot op de dag van vandaag wordt om de twee weken op vrijdag de jurk van Maria gewisseld.

balatonHet Balatonmeer is het grootste meer (592 km²) van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm: de lengte is 79 km, de grootste breedte 15 km. De maximale diepte is 12 m, de gemiddelde diepte bedraagt echter slechts drie meter, waardoor het water 's zomers relatief warm wordt. Het meer is mede daardoor een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van ons land en dus onze regio.

Het meer heeft in het door land omsloten Hongarije de bijnaam "de Hongaarse Zee". In het midden wordt het meer vrijwel in tweeën gedeeld door het schiereiland Tihany: de doorgang is aan de zuidkant 1,5 km breed. De voornaamste waterleverancier is de rivier de Zala.

De "kuststreek" van Hongarije is een aaneenschakeling van mooie plaatsjes waar je heerlijk kan genieten van zon zee en strand.

SomogySomogy is een van de 19 comitaten van Hongarije. Het comitaat telt 266.540 inwoners (2001). De bevolkingsdichtheid is 45 inw/km², de laagste van het land. De hoofdstad is Kaposvár. De zuidoever van het Balatonmeer met bekende toeristensteden als Siófok maakt er deel van uit.

Deze provincie of is gelegen in het zuidwesten van Hongarije, in de streek Zuid-Transdanubië, ten zuiden van het Balatonmeer, en ten noorden van Kroatië. Somogy heeft een oppervlakte van 6036 km2, verreweg het grootste van West-Hongarije; de bevolking is echter slechts ca. 332.000 mensen en daarmee is de dunstbevolkte provincie van het land. Behalve de hoofdstad en de zuidoever van het Balatonmeer (waar buiten het seizoen ook niet zo heel veel mensen wonen) domineren de eindeloze, knusse kleine dorpjes en zijn er naast eerder genoemde twee steden slechts enkele plaatsen (Barcs, Nagyatád en Marcali) die boven de 10.000 inwoners uitkomen.