Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

SiófokSiófok is een stad in Hongarije, de grootste badplaats aan het Balatonmeer. De stad heeft ongeveer 22.460 inwoners op een oppervlakte van 124,66 km², hiermee is het de grootste stad aan het meer. De rivier de Sió stroomt ook door Siófok. De afstand tot de hoofdstad Boedapest is 100 kilometer en de stad ligt op 124 meter hoogte.

De stad heeft een oud centrum, bezienswaardigheden hier zijn het Centraal Station en de oude watertoren, waar nu de VVV in is gevestigd. De oude stad ligt niet aan het meer, maar op ongeveer 500 meter afstand.

In het stadscentrum, meteen ook het winkelhart, vind je verschillende mooie beelden. Ook de haven van Siófok is een bezoekje waard. En in de zomermaanden kan je er boottochtjes maken op het Balatonmeer. Wil je 's avonds uit, dan ben je op de boulevard aan het Balatonmeer op het juiste adres. Met heel veel lekkere eettentjes en gezellige cafeetjes is het er fijn vertoeven.

Verder vind je langs de spoorweg tal van kleine winkeltjes waar er allerlei spulletjes verkocht worden. Van anzichtkaarten tot kleding, van juwelen en souveniers tot schoenen. Kortom wie van shoppen en uitgaan houdt mag een bezoek aan Siófok zeker niet overslaan.

Tip: in restaurant Mi Amigo ( in de hoofdstraat, iets verder dan het bussenstation ) kan je heerlijk eten tegen een lage prijs. Voor een snelle hap kan je kiezen tussen misschien wel 30 soorten pizza maar je kan er ook heel uitgebreid eten voor diegene met iets meer trek. Ook in Roxy, een gezellig eettentje vlak aan de watertoren, kan je lekker eten.

Ben je op zoek naar wat meer avontuur, breng dan zeker een bezoek aan het avonturenpark in het nabijgelegen Zamardi.

Voor meer info over deze mooie stad aan het Balatonmeer, klik hier voor de digitale brochure.

Bekijk hier alvast enkele mooie foto's van Siófok gemaakt door János Scheffer.